2011-03-20

Nu är det ett bra tag sedan jag uppdaterade denna ”Just Nu”-sida och det beror på att det har varit fullt upp med en massa olika saker.

Först och främst blev mitt vikariat på Hjo Stadsbibliotek förlängt med en timanställning, där jag fortsätter att ha några timmar på barn- och ungdomsavdelningen, och för övrigt jobbar en del med andra media än böcker, t ex hemsida och Facebook för bibliotekets räkning. (Gå in på Facebook och ”gilla” Hjo Stadsbibliotek om du inte har gjort det redan!) För några veckor sedan fick biblioteket en mediejukebox där man kan ladda ner sina ljudböcker i mp3-format, och vi håller på för fullt att skaffa fler dvd-filmer och kanske även spel till vårt bestånd. På tisdag kommer studieförbundet Bilda till biblioteket för att diskutera ett nytt spännande projekt med evalution och biblioteket som samarbetspartners. Vi får se vad som kommer ut av detta samtal, det ligger någonstans i framtiden.

Det har inte heller kommit ut så många nyhetsbrev från evalution på senare tid. Det senaste handlade om att medverka i den nya turistbroschyren för Hjo som nu ligger i det närmaste klar inför TUR-mässan i Göteborg. Den bygger nämligen i år i högre grad på annonsörer som själva presenterar sin verksamhet så bra som möjligt, och de flesta som annonserar i broschyren finns också presenterade på sajten om turism i Hjo kommun. Den som läser broschyren kommer också att se att de flesta företag nu även hänvisar till egna hemsidor, så att man kan få mera information än vad som får plats i broschyrens annonser. Evalution står för grundläggande layoput, annonser och några av bilderna i broschyren, i ett samarbete med Hjo kommun. Nyhetsbreven kommer fortsättningsvis att komma när det känns relevant, kanske inte så regelbundet men när det händer något.

Kontakterna med företagarna på hemmaplan i Hjo har genererat en del nya marknadsföringsuppdrag både för web, tryck och i sociala medier. Det är roligt att kunna hjälpa till att skapa möjligheter för fler att etablera sig där kunderna rör sig. Jag har också fått ett bokmanus av ännu en Hjo-författare att bearbeta, en förfrågan om ett textuppdrag och så förbereder jag medverkan på årets Konstrunda i pingst. Mera om det kommer senare.

Engagemanget i PocketBlogg har också lett vidare till fördjupade kontakter med bokmässan i Göteborg. Jag var med som representant för PocketBlogg på ett tvådagarsmöte hos ”Bokmässan” i februari tillsammans med ytterligare ett antal bokbloggare. Personalen bakom mässan vill ha hjälp av oss bokbloggare att hålla igång diskussionerna i deras relativt nystartade community. Det är svårt att lova eftersom vi alla redan är så engagerade inte bara i våra egna bokbloggar utan även i facebook, twitter mm, men vi skall försöka göra vad vi kan. Förhoppningsvis kommer bokbloggarna att kunna dra lite fördel av detta samarbete under själva mässan också, då vi fick framföra våra önskemål och synpunkter på t ex uppkopplingsmöjlighet, utrymmen för att kunna gå undan och blogga i lugn och ro, vad de skulle vinna på att ge oss tillträde till alla seminarier etc.

Jag jobbar alltså en del, men söker dock fortfarande en fastare tillsvidaretjänst att grunda min verksamhet på, eftersom de timmar jag har just nu inte är så många. Heltid eller deltid är lika intressant, tipsa gärna om något dyker upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s